lördag 27 februari 2010

vårbilder 09



Det är nästan lite svårt att tro på våren, när man bara ser snö,snö åter snö.
Men, som det står i en gammal schlager;efter vinter kommer vår...njut i förskott!

torsdag 25 februari 2010

Bastöna





Det finns en plats långt inne i skogen på Varaslätten som heter Bastöna. Där har tiden stått stilla, senast jag besökte den var i juni 09. Känslan av frid och ro är stor när man vandrar i denna miljö. Husen står som de blev lämnade för flera årtionden sen, till och med en varggrop sedan 1800 talet kan beskådas. Denna plats kan rekommenderas för ett besök, fast inte varggropen, den är nog lite svår att komma upp ur.

tisdag 23 februari 2010

Sumpafallen Högvadsån




Efter Yngeredsfors gick färden till Sumpafallen i Högvadsån. Platsen ligger någon km ifrån Ullared på vägen mot Falkenberg. Efter att ha vandrat på serpentinlik väg kommer man ner till denna fantastiska vy.

måndag 22 februari 2010

Yngeredsfors





En söndag i augusti förra året gjorde vi en utflykt till Yngeredsfors - Döda fallet, det var en mäktig känsla att gå där vattnet tidigare brusat fram under gångna tider.

söndag 21 februari 2010

Fredskalla


Det är inte så ofta man är så här närgången!

lördag 20 februari 2010

Helsjön


Helsjön i vinter och höstskrud, detta är en vacker plats mellan Idala och Horred.

fredag 19 februari 2010

våra "kelgrisar"


När den sista "kycklingen" lämnat boet får man ha nya "småttingar".Ett tag hade vi "varningsradion" i köksfönstret, den var då en kär plats för våra kattpojkar. antar att det värmde gott på magen

torsdag 18 februari 2010

mitt i prick


Den här bilden tog jag på eftermiddagen, som bonus "fastnade" en gräshoppa.

Lönn

Detta är en tidigt vår bild på min lönn. För många år sedan fick jag den som en liten planta ifrån mitt föräldrahem på Varaslätten.

Tulpaner i april 2009




Denna "backe" är en fd sophög, någon gång i början på 90 talet fick min dotter Anna nog av den skräpiga platsen. En dag skred hon till verket och började röja. Det var bara till att hjälpa till och hugga i. Resultatet blev bra, rättare sagt en favoritplats i trädgården. Kommer att lägga in många bilder ifrån den.